Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ta potrawa jest lekka i bardzo pyszna. Moje ulubione tradycyjne danie

  • 50 min

Składniki:

  • 400 g filetów z mintaja
    3 marchewki
    2 pietruszki
    3 cebule
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 kulki ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    łyżka pieprzu
    sól do smaku
    łyżeczka kminku
    olej do smażenia
    łyżka do obtoczenia ryby

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby obtaczamy w mące i smażymy do zezłocenia na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju do zeszklenia. Dodajemy startą marchew i pietruszkę. Przyprawiamy, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilkę dusimy. W keksówce układamy połowę warzyw, ryby i przykrywamy warzywami. Zapiekamy chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy