Zdrowa przekąska pełna witamin i składników odżywczych.
50 min
Składniki:
600 g filetów z ryby
80 ml oleju lub oliwy
6 marchewek
2 pietruszki
1/2 selera
2 cebule
50 g koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
mąka
2 jajka
Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety opłukać, pokroić na kawałki długości około 4 centymetrów. Jajka roztrzepać. Ryby moczyć w jajkach, a następnie w mące i smażyć na złoty kolor.
2.Warzywa obrać i opłukać. Cebulę pokroić na plasterki i poprzecinać je na pół. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach.. Warzywa i cebulę usmażyć na oliwie. Zalać 100 ml wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zalać usmażoną rybę. Schłodzić.
Komentarze