Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jedna z moich ulubionych potraw :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g filetów z dorsza
    2 marchewki
    2 pietruszki
    średniej wielkości seler
    cebula
    2 łyżki oleju
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól
    majeranek ,bazylia ,tymianek ,liść laurowy ,ziele angielskie
    mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukałem ,osuszyłem ,natarłem solą ,oprószyłem ziołami (majeranek ,bazylia ,tymianek) ,obtoczyłem w mące i podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu.
    Jarzyny ,opłukałem ,starłem na tarce grubych oczkach ,dodałem do nich zeszkloną na tłuszczu cebulę ,koncentrat pomidorowy i przyprawy (liść laurowy ,ziele angielskie ,sól). Dolałem ½ szklanki wody i dusiłem pod przykryciem 10 min.
    W naczyniu żaroodpornym wyłożyłem ½ warzyw ,na nich ułożyłem filety rybne ,przykryłem pozostałą częścią warzyw. Naczynie zakryłem folią aluminiową.
    Piekarnik rozgrzałem do temperatury 180 stopni C ,włożyłem naczynie i zapiekałem 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować