Ryba pieczona z pieczarkami

5 (186 ocen)

620 Pyszna pieczona ryba. Jest prosta i szybka do przygotowania. Na pewno urozmaici codzienny obiad.

Składniki:

  • 3-4 filety rybne
    200g pieczarek
    Pęczek cebuli dymki
    Pęczek natki pietruszki
    Bułka tarta
    Pół szklanki białego wytrawnego wina
    Masło
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Wina

Ryba pieczona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone filety natrzeć solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodnym miejscu.
  • Ryba pieczona z pieczarkami 2. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, dymkę i natkę posiekać. Na patelni stopić masło i podsmażyć na nim pieczarki. Gdy odparują, dodać dymkę, doprawić do smaku, wymieszać, chwilę smażyć.
  • Ryba pieczona z pieczarkami 3. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą i posypać połową natki pietruszki.
  • Ryba pieczona z pieczarkami 4. Wyłożyć pieczarki, na nie filety rybne, które posypać grudkami masła. Wierzch posypać pozostałą natka i oprószyć bułką tartą. Całość skropić winem.
  • 5. Piec w 180 stopniach 50-60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Natka pietruszki Pieczarki Ryby Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować