Ryba pieczona z koperkiem, cytryną i czosnkiem

4.36 (214 ocen)

To fantastyczna rybka, prosta i szybka do przygotowania. Jest smaczna, orzeźwiająca i na pewno urozmaici codzienny obiad.

Składniki:

  • 6-7 kostek rybnych (np. z dorsza, mintaja)
    2-3 ząbki czosnku
    starta skórki z cytryny
    sok z cytryny
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    masło
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.36 (214 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pieczona z koperkiem, cytryną i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza (kostki z dorsza) umieścić w miseczce, aby odmroziły się, następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, po czym oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
  • Ryba pieczona z koperkiem, cytryną i czosnkiem 2. Naczynie do zapiekania wyłożyć folią aluminiową. Następnie ułożyć rybę. Każdy kawałek posypać koperkiem, startą na tarce skórką z cytryny, na wierzchu ułożyć plasterki czosnku i skrawki masła. Folię zwinąć i naczynie włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C (termoobieg) na 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Czosnek Koper Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować