Ryba grillowana w folii

4.47 (159 ocen)

  • 40 min

Dzięki grillowaniu w folii ryba jest soczysta.

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z ulubionej ryby (ja miałam akurat morszczuka)

    · Por (bez ciemno zielonych części)

    · 2 ząbki czosnku

    · Szczypior

    · Sól, pieprz, lubczyk suszony

    · Ok. łyżki oleju lub oliwy

    · Folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.47 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba grillowana w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0l1fsdh 1. Rybę dokładnie myjemy i oczyszczamy z ewentualnych ości. Folię aluminiową tniemy na kawałki o dł. ok.30 cm. Porcję ryby układamy na folii, posypujemy z każdej strony solą, pieprzem i lubczykiem. Na tak przygotowanej rybie kładziemy kilka plasterków pora, ok. 3 plasterków czosnku i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Na to układamy kolejną porcję ryby i również obkładamy porem, czosnkiem i posypujemy szczypiorkiem. Na wierzchu skrapiamy odrobiną oleju lub oliwy. Tak przygotowaną porcję zawijamy w folię aluminiową.
    Pieczemy na grillu ok. 25 minut od czasu do czasu obracając.
    Taka rybka świetnie smakuje z warzywnymi szaszłykami, które możemy zrobić według naszych upodobań oraz z sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować