Ryba na czerwono z brzoskwinią

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ryba podana w oryginalny sposób. Danie najlepiej smakuje z ryżem.

  • 60 min

Składniki:

  • * 50 dag dowolnej ryby, np. mintaj

    * puszka brzoskwiń

    * 5 łyżek koncentratu pomidorowego

    * 3 małe cebule

    * sól, pieprz

    * mąka, jajko, tarta bułka do panierowania ryby

    * tłuszcz do smażenia

Ryba na czerwono z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy aż cebula zmięknie. Kładziemy na rybę. Na każdej rybie układamy po kawałku brzoskwini. Pozostały sok z brzoskwiń mieszamy z koncentratem pomidorowym. Zalewamy rybę. Zapiekamy ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy