Ruskie krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz.Ziemniaki obrać, ugotować, zgnieść, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Ser również przecisnąć przez praskę.Boczek pokroić w kosteczkę i przesmażyć na patelni. Cebulę i czosnek drobno posiekać i przesmażyć na tłuszczu wytopionym z boczku. Wszystkie składniki farszu wymieszać i dobrze doprawić-farsz powinien być dość pikantny.
2.Do mąki dodajemy mleko, wodę i jajko, sól i cukier. początkowo ciasto będzie rzadkie. Odstawiamy je na 20 min aby mąka nasiąknęła, w. tedy zgęstnieje. Naleśniki smażymy na suchej patelni, powinno nam wyjść ok. 10 szt.
3.Naleśniki nadziewamy farszem, obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na !złoty kolor.Przed podaniem osączyć na ręczniku papierowym. Smacznego
Komentarze