Ruskie cannelloni Eli

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Cannelloni z nadzieniem jak do ruskich pierogów.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - ser biały półtłusty: 50 sztuk
    - cebula: 4 sztuki
    - smalec: 2 łyżki
    - surowy boczek wędzony: 40 dekagramów
    - sól: 1 łyżka
    - pieprz: 4 szczypty
    - makaron cannelloni: 500 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Ruskie cannelloni eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmodyfikowany przepis Pawła Lorocha.

    Obrane i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Zimne ziemniaki i ser biały przecisnąć przez praskę.
  • 2. Cebule pokroić w grubszą kostkę.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni roztopić 1 łyżkę smalcu,dodać połowę pokrojonego boczku i smażyć chwilę.Do boczku dodać połowę pokrojonej cebuli,dalej smażyć,aż cebula i boczek się zrumienią,przestudzić i dodać do ziemniaków z serem.
  • 3. Makaron cannelloni ugotować na pół miękko w osolonej wodzie,odcedzić i przelać zimną wodą.
  • 4. Na patelni rozgrzać drugą łyżkę smalcu,dodać resztę boczku i przesmażyć.Do boczku dodać resztę cebuli i smażyć aż boczek z cebulą się zrumienią.
  • 5. Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Każdą rurkę nadziewać ruskim farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.Na wierzch wyłożyć boczek z cebulką razem z tłuszczem i zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Makaron Ser biały Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować