Rurki z kremem

4.5 (180 ocen)

Bardzo delikatne ,nadziane pyszną, aksamitną ,maślana masą, trochę pracochłonne , ale warto poświęcić trochę czasu na ich przygotowanie :)

Składniki:

  • CIASTO NA RURKI :
    1/2kg. mąki
    25 dkg. margaryny
    c. waniliowy
    szkl. kwaśnej śmietany
    KREM:
    2 żółtka
    2 łyżki cukru
    c. waniliowy
    szkl. mleka
    2 łyżki maki
    25 dkg. masła
    1 szkl. cukru pudru
    alkohol do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Rurki

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE RUREK: Z podanych składników zrobić elastyczne ciasto , z ciasta wałkować cienkie prostokąty , prostokąty kroić w pasy o szerokości około 3 cm. zawijać na foremki , układać w przygotowanej formie piec na zloty kolor w temp. 175 -180 *C
    KREM: Żółtka utrzeć z dwiema łyżkami cukru i c. waniliowym, mleko zagotować z mąką , ciągle mieszając dodać utarte żółtka , budyń wystudzić . Masło dobrze spulchnić , porcjami dodawać budyń na koniec dodać alkohol .Krem włożyć do rękawa piekarniczego i nabijać rurki . Jeśli się nie ma rękawa można w grubszym foliowym woreczku odciąć jeden róg , nałożyć krem i wyciskać tak jak z rękawa .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować