Rurki z kremem budyniowym

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Przepyszne kruche ciasteczka nadziane puszystym i lekkim kremem, są kruche nawet przez kilka dni ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,50 dag mąki
    0,25 dag margaryny
    2 żółtka
    1szklanka śmietany

    Masa:
    0,25 dag masła
    0,20 dag cukru pudru
    1 budyń śmietankowy
    0,5 l mleka
    2 cukry waniliowe
    2 żółtka

Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rurki z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z tłuszczem, dodać żółtka śmietanę, zarobić ciasto siekając i schłodzić.Ciasto rozwałkować wycinać paseczki i nawlekać rurki.
    Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu, wsypać do mleka cukry waniliowe.W osobnym kubeczku wsypać proszek (budyń)mleko i żółtka i wlać na gotujące się mleko.
  • 2. Masło utrzeć dodać cukier puder i utrzeć do białości. Dodawać po 1 łyżce ugotowanego i wystudzonego budyniu. Upieczone rurki nadziewać kremem .Można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować