Rurki z malinowym kremem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Smaczne i kolorowe nadziewane kruche rurki z kremem o smaku malinowym .Idealne do zrobienia dla dzieci na kinderbal .Ja zrobiłam je dla mojej córeczki:)

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto;
    6 szkl. mąki
    1 kostka masła
    1 kostka margaryny
    1 szkl. śmietany kwaśnej
    3 żółtkla
    szczypta soli
    Różowy krem:
    3 szkl. mleka
    3 budynie o smaku malinowym
    5 łyżek cukru
    2 żółtka
    1 galaretka o smaku malinowym
    1,5 kostki masła
    Dodatkowo:2 białka ,cukier różowy błyszczący Dr.Oetkera

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Rurki z malinowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać,dodać szczyptę soli,zetrzeć na grubej tarce 2 schłodzone kostki tłuszczu,Zagniatając ciasto dodać żółtka,wlewać powoli schłodzoną śmietanę i zarobić gładkie ciasto.Włożyć na co najmniej 4 godz.do lodówki.Ciasto cienko wałkować na posypanej mąką stolnicy na gr ok.5 mm.Ciąć ciasto na paski szerokości 2 cm.Nawijać ciasto na metalowe rurki. Rurki smarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem różowym.Ułożyć na blaszce do pieczenia.Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok.190 stopni i piec na złoty kolor.Gorące rurki ściągamy z foremek.Studzimy.Nadziewamy przygotowanym kremem za pomocą szprycy.
    Masa:2 szkl. mleka zagotować z cukrem.W 1 szkl. zimnego mleka roztrzepać żółtka i rozmieszać budynie.Wlać na gotujące się mleko i mieszając ugotować gęsty budyń.Ściągnąć goracy budyń z kuchenki i wsypać galaretkę w proszku i energicznie mieszać ,do rozpuszczenia galaretki.Wystudzić.Masło utrzeć na puch i stopniowo ciągle ucierając mikserem dodawać po 1 łyżce budyniu.

Porady

Rurki najlepiej smakują na drugi dzień,dobrze schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

rurki

To może cię zainteresować