• Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Palce lizać.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka rortowa: 6 szklanek
    - margaryna w kostce: 500 gramów
    - śmietana 18%: 2 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Bita śmietana

Rurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z cukrem.Dodać śmietanę i cukier,zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki na 7 godzin a najlepiej na całą noc.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubośc 0,5 cm i pociąć na paski.Nawijać na foremki i piec 20-25 min w temp.180C.Rurki nadziewać i dekorowac wegług uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Mąka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (188 ocen)

Rurki z kremem

To może cię zainteresować