Rukola z jajkiem i porzeczkami

0 (0 ocen)

Kwaśny smak porzeczki świetnie pasuje do goryczki rukoli.

Składniki:

  • Składniki:

    1 opakowanie rukoli
    3 jajka
    garść czerwonej porzeczki
    kilka łyżek kefiru
    2 łyżki octu winnego
    przyprawa do sałatek
    sól
    sos balsamico

Rukola z jajkiem i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
  • 2. Rukolę płuczemy i wykładamy na dużą misę. Jajka kroimy w plasterki i układamy na sałacie, posypując porzeczkami.
  • 3. Z octu, kefiru , przyprawki i ewentualnie także soli przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę. Na konie dodajemy sos balsamico, tyle na ile mamy ochotę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy