Różowy keks

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Wybrałam do niego moje ulubione bakalie. Rewelacyjnie smakuje i nadzwyczajnie wygląda

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    Szklanka kisielu truskawkowego bez cukru
    5 łyżek maki pszennej
    ¾ szklanki cukru pudru
    Kostka margaryny
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Łyżeczka spirytusu
    Mała paczka żurawiny
    Paczka kandyzowanego ananasa

Różowy keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Margarynę utrzyj, dodając po jednym żółtku i cukier puder. Wlej spirytus. Wsyp kisiel wymieszany z mąką i proszkiem do pieczenia. Pianę z białek ubij z delikatnie wymieszaj z masą. Na końcu wsyp bakalie.Przełóż do formy keksowej o wymiarach 30 na 10cm Piecz w tenperaturze 160 stopni około 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2013

Komentarze

Podobne przepisy