Różowe jajka po szkocku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.4 Jajka gotujemy dobę wcześniej na twardo i kiedy ostygną obieramy ze skorupki. Następnie umieszczamy je w słoiku wypełnionym barszczem (może być to również pojemnik do przechowywania żywności). Jajka muszą w całości zanurzyć się w wywarze. Tak przygotowane jajka umieszczamy na dobę w lodówce, aż do czasu gdy zabarwią się na różowo. Gdy są już gotowe zajmujemy się mięsem mielonym. Do mięsa wbijamy jedno jajko, dodajemy mąkę oraz przyprawiamy wedle uznania-ja dodaję majeranek, czosnek w kostce oraz sól i pieprz. Czosnek możemy rozdrobnić tłuczkiem do mięsa. Następnie przygotowanym mięsem, obtaczamy każde ugotowane jajko-minimum na grubość 1 cm. Tak przygotowane jajka obtaczamy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na patelni w oleju. I gotowe.
Komentarze