Połączone w zupie składniki rozgrzewają oraz pobudzają wydzielanie feromonów! Nie spożywać w obecności nieodpowiedniej kobiety lub mężczyzny. Zupa jest miłosną zupą południowo-wsch. wybrzeża Chin.
Dla 2 osób
Średni
Składniki:
- marchew: 1 sztuka
- Por średniej wielkości: 1 sztuka
- listki laurowe: 2 sztuki
- Wywar ze świeżej ryby (nie mrożonej!): 850 mililitrów
- Młode ugotowane kraby: 2 sztuki
- Starty świeży imbir: 2.5 łyżeczki
- jasny sos sojowy: 1 łyżeczka
- Mielony anyż gwiazdkowy: 0.5 łyżeczki
- sól i pieprz: 1 szczypta
Rozkoszna wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 15 min)
2.W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru.
3.Dodać imbir, sos sojowy, oraz anyż i gotować ok 15 min.
4.Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń
5.Skąd cudowne właściwości?
Zupa wykonywana na gorąco, że składników które zawierają duże ilości energii ciepła. Połączenie imbiru i lekko ostrego pora wywołuje falę ciepła, natomiast bogaty w składniki wywar z ryby dostarcza nam paliwa które zostaje wykorzystane do rozgrzania ciała.
Zupa jest uważana za eliksir miłości - połączenie anyżu z imbirem oraz składnikami zawartymi w słodkim mięsie kraba wzmaga wydzielanie feromonów... a do czego ta sytuacja może doprowadzić to chyba wypisywać nie muszę ;) Rozgrzeje, pozytywnie nastawi i pomoże odzyskać siły po zimie :)
Komentarze