Rożki waflowe z mięsem mielonym

4.5 (152 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

pyszne rożki , pomysł zaczerpnięty z bloga kulinarnego,, Kuchnia Broni'', http://bronislawa70.blox.pl/htmlfarsz zrobiłam wg własnego pomysłu .

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg boczku
    1 kg łopatki
    1 piers z kurczaka - 0,5 kg
    1 torebka ryżu ugotowanego
    2 cebule
    1 bułka namoczona w bulionie drobiowym i osączona
    3 jajka
    przyprawa uniwersalna, pieprz kolorowy do smaku
    DO PANIERKI
    3 jajka rozmącone z 1 łyżką mąki i 1 łyżką smietany 18 % kwasnej i gęstej
    Oraz bułka tarta lub bułka z sezamem
    Rożki waflowe
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Rożki waflowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rożki waflowe z mięsem mielonym 1. Boczek, łopatkę, filet z kurczaka, cebulę i osączoną bułkę zemleć.
    Dodać jajka, przyprawy, ryż i wymieszać dokładnie.
    Rożki waflowe wypełnić mięsem, panierować w jaku z mąką oraz w bułce i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
    Potem ułożyć je na blasze wysłanej folią aluminiową i zapiec ok. 20- 30 minut w nagrzanym piekarniku 180 st.
    Z tej porcji mięsa otrzymałam 9 rożków waflowych i 23 kotlety mielone
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować