pyszne rożki , pomysł zaczerpnięty z bloga kulinarnego,, Kuchnia Broni'', http://bronislawa70.blox.pl/htmlfarsz zrobiłam wg własnego pomysłu .
50 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg boczku
1 kg łopatki
1 piers z kurczaka - 0,5 kg
1 torebka ryżu ugotowanego
2 cebule
1 bułka namoczona w bulionie drobiowym i osączona
3 jajka
przyprawa uniwersalna, pieprz kolorowy do smaku
DO PANIERKI
3 jajka rozmącone z 1 łyżką mąki i 1 łyżką smietany 18 % kwasnej i gęstej
Oraz bułka tarta lub bułka z sezamem
Rożki waflowe
Rożki waflowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek, łopatkę, filet z kurczaka, cebulę i osączoną bułkę zemleć.
Dodać jajka, przyprawy, ryż i wymieszać dokładnie.
Rożki waflowe wypełnić mięsem, panierować w jaku z mąką oraz w bułce i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Potem ułożyć je na blasze wysłanej folią aluminiową i zapiec ok. 20- 30 minut w nagrzanym piekarniku 180 st.
Z tej porcji mięsa otrzymałam 9 rożków waflowych i 23 kotlety mielone
Komentarze