Rozgrzewająca zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Taką zupę robię z różnych jesiennych warzyw. Jest sycąca, niedroga i pełna witamin.

  • 5 min

Składniki:

  • 1,5 l wody
    woreczek kaszy jaglanej
    1/2 brokuła
    4 brukselki / tyle było
    2 łodygi selera naciowego
    2 pietruszki
    duża marchewka
    2 ziemniaki
    2 kostki bulionu wołowego
    1 łyżka sosu sojowego
    po łyżeczce z czubkiem : curry, kurkumy, lubczyku i majeranku
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Rozgrzewająca zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody wrzucamy wysypaną z woreczka kaszę ( 100 g), wszystkie pokrojone warzywa i kostki.
  • 2. Gotujemy do miękkości, po czym doprawiamy.
  • 3. Podajemy gorące z pieczywem.

Porady

Seler naciowy można zastąpić korzeniowym. Do zupy można dać wiele innych korzeniowych jesiennych warzyw, wystarczy ją tylko podobnie przyprawić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować