Rozanielona Smerfetka

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

kolejna moja improwizacja, smaczny deser, uwielbiam eksperymentować w kuchni zwłaszcza z deserami

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • I warstwa niebieska:
    ¾ szklanki Blue Curacao
    3 czubate łyżki Mascarpone
    2 łyżki żelatyny
    2-3 łyżki cukru pudru, do smaku
    ¾ szklanki wrzącej wody
    II warstwa biała
    1 serek waniliowy Danio 150 gram
    2 łyżeczki żelatyny
    0,5 szklanki wrzącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Rozanielona smerfetka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE WARSTWY I
    Zelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić
    Mascarpone, cukier puder i Blue Curacao rozmieszać energicznie mątewką na jednolitą masę.
    Mieszając wlewać letnią żelatynę, dokładnie połączyć i przelać do 2 pucharków szklanych.
    Schłodzić do stężenia.
    WYKONANIE WARSTWY II
    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić.
    Potem mieszając dodać ją do serka waniliowego.
    Wylać do pucharka na warstwę niebieską.
    Schłodzić do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować