Róża z buraka z kremem łososiowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pięknie wygląda, pysznie smakuje, a co najważniejsze łatwa i szybka w przygotowaniu przystawka.

  • 15 min

Składniki:

  • zestaw A:

    składniki podstawowe:
    200 g wędzonego łososia
    5 łyżek ugotowanej drobnej kaszki orkiszowej (3 łyżki kaszki gotujemy w 250 ml wody)
    2 surowe buraki

    składnik podstawowy dodatkowy:
    150 g kremowego serka śmietankowego

    składniki robocze:
    sok z cytryny do smaku
    2 łyżki posiekanego koperku

    dekoracja:
    czerwony pieprz i czarnuszka do posypania
    rukola lub roszponka do przybrania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Róża z buraka z kremem łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0nrh7jp 1. Do malaksera wkładamy kawałki łososia, przestudzoną kaszkę orkiszową, serek i koperek. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Krem doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
  • image-0i5nsaj 2. Na talerzykach układamy listki rukoli lub roszponki. Na sałacie układamy porcję kremu.
  • image-1p3bcnc 3. Obrane buraki kroimy na pół. Następnie kroimy je na bardzo cienkie półplasterki. Układamy je na kremie łososiowym tak by przypominały kwiat róży. Całość posypujemy czerwonym pieprzem i czarnuszką. Dodatkowo całość można skropić sokiem z cytryny. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować