Babka

4.47 (188 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To oryginalny i prosty w wykonaniu przepis. Babka jest idealna na niedzielny stół jak i święta.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 jaj, cukru tyle ile waży 5 jaj, mąki tyle ile ważą 4 jaja, masła tyle ile ważą 2 jaja, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy.
Wystaw ocenę:

4.47 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Równa Babka 1. Odważyć wszystkie składniki. Rozpuścić masło. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, ucierając dodać cukry, wlać żółtka, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Nadal ucierając dodać masło. Wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50 min.

Porady

Babkę można udekorować polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować