Roti jala z bitą śmietaną i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

piękny i smaczny deserek z tajlandzkimi naleśnikami

  • 30 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 szkl mleka
    3 łyżeczki cukru
    mąka ok 1 szkl
    tłuszcz do smażenia
    bita śmietana
    truskawki
    tarta czekolada

Roti jala z bitą śmietaną i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roti jala z bitą śmietaną i truskawkami 1. Z mąki jajka mleka i cukru przygotować ciasto naleśnikowe .
    Na rozgrzaną patelnię nalewać ciasto cienkim strumieniem, najlepiej przygotować sobie wcześniej plastikowy kubeczek z dziurkami w dnie tak by ciasto spływało na patelnię cienkimi strumieniami.
  • Roti jala z bitą śmietaną i truskawkami 2. Smażyć na wolnym ogniu i od razu na patelni przy pomocy łopatki składać i rolować.
    Podawać z bitą śmietaną i truskawkami, posypać tartą czekoladą.

Porady

ps. Roti jala podejrzałam na kanale Travel w programie o kuchni Tajlandzkiej, od razu sie w nich zakochałam i otwieram osobny tag na blogu bo to dopiero początek przygody z "roti jala"

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy