Rosół meksykański

4.5 (167 ocen)

  • 10 min

Przepis jest przeznaczony dla osób stosujących dietę south beach, ale myślę, że sprawdzi się w każdej innej diecie.

  • 10 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka, 1 pojedyncza
    cebula czerwona, 1 szt.
    czosnek, 2 ząbki
    woda, 1,5 l
    salsa pikantna, 2 szklanki
    papryka zielona i żółta, po 1/2 szt.
    papryka czerwona, 1 szt.
    fasola biała, 1/2 puszki
    sól, pieprz, papryka słodka i ostra,
    natka pietruszki, 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Salsa

Rosół meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Zalać wodą. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w paseczki i połowę pietruszki. Chwilę gotować. Następnie dodać salsę i papryki również pokrojone w paseczki. Gotować ok. 15-20 min. Pod koniec gotowania dodać fasolę odsączoną z zalewy. Przyprawić. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować