ROSÓŁ Z KLOPSIKAMI MIĘSNYMI

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Ten przepis otrzymałam od znajomej z Niemiec, jest prosty a zarazem bardzo wykwintny.

  • 30 min

Składniki:

  • - włoszczyzna 1opakowanie
    - kostka rosołowa
    - mięso mielone wieprzowo - wołowe 30 dkg
    - wątróbka drobiowa 30 dkg (drobno posiekana)
    - jajko
    - 1,5 łyżki kaszy mannej
    - 3-4 łyżki bułki tartej
    - 0,5 łyżki musztardy
    - majeranek, gałka muszkatałowa, pietruszka, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z klopsikami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy warzywa i gotujemy wywar ok 3 litry. w Tym czasie wszystkie składniki na kluseczki wyrabiamy razem, doprawiamy do smaku przyprawami i formujemy kluseczki wielkości według uznania. Kładziemy na rosół. Gotujemy wszystko razem ok 40 min. Nalewamy do miseczek, posypujemy natką.
    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować