1.Wszystkie warzywa myjemy. Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Ogórka i cebulę kroimy w plastry.
2.Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Nacieramy olejem i przyprawą do Gyrosa. Odstawiamy do lodówki na 20-30 minut. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni aż mięso będzie miękkie.
3.Przygotowujemy sos. Mieszamy majonez, jogurt naturalny i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4.Tortille smarujemy przygotowanym sosem oraz ketchupem, na środku układamy 2-3 plastry sałaty, następnie kawałki kurczaka, pomidory, ogórki i cebulę. Polewamy odrobiną sosu i ketchupu. Tortille zawijamy w rolo.
Porady
Jeśli rolo będzie się nam rozpadało można zawinąć go dodatkowo w folię aluminiową.
Komentarze