Rolmopsy gotowane Eli

4.49 (150 ocen)

  • 20 min

Przepis na śledzie przygotowane w nietypowy sposób,ale bardzo smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 podwójne płaty świeżego śledzia
    2 średnie ogórki kiszone
    2 małe cebule
    2 łyżeczki musztardy
    sól
    pieprz
    1 szklanka wody
    1/2 szklanki octu
    1/2 szklanki oleju
    cukier do smaku
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    16 wykałaczek
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolmopsy gotowane eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i wyciąć grzbiety. Powstanie osiem pojedynczych płatów.
  • 2. Ogórki przekroić wzdłuż na pól i każdą połówkę jeszcze raz w poprzek,powstanie ósemki. Cebule przekroić na ćwiartki.
  • 3. Każdy płat oprószyć solą,pieprzem i posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć (na szerszym końcu) po ósemce ogórka i ćwiartce cebuli. Śledzie zwinąć i każdy spiąć dwoma wykałaczkami.
  • 4. Rolmopsy włożyć do rondla. W garnku wymieszać wodę,ocet,olej,doprawić solą,pieprzem,cukrem i zalać rolmopsy. Do rondla dodać liść laurowy i ziele angielskie. Rolmopsy zagotować i gotować na małym ogniu około 8 minut.
  • 5. Rondel zdjąć z ognia i odstawić rolmopsy do ostygnięcia. Zimne rolmopsy włożyć do lodówki na 24 godziny,żeby smaki się przegryzły. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować