Rolady z karczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać pokroić na 10 części, tak samo postąpić z ogórkami kiszonymi, boczkiem,kiełbasą i pieczarkami.
2.Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić mięso na cieńsze kotlety. Każdy kawałek mięsa nasmarować musztardą, posypać pieprzem, solą, papryką słodką i ostrą.
3.Na każde płat mięsa położyć po kawałku ogórka, boczku, kiełbasy, cebuli oraz pieczarkę.
4.Zwinąć mięso w rolady, spiąć wykałaczkami. W garnku w którym będą się dusiły rolady roztopić masło. Każdą roladę obsmażyć ze wszystkich stron. Gdy mamy rolady obsmażone to wsadzamy je z powrotem do garnka zalewamy gorącą wodą tak aby rolady były nią przykryte. Dusimy do miękkości doprawiając sos do smaku solą, pieprzem, vegetą, papryką słodką i ostrą oraz czosnkiem.
5.Gdy rolady będą już miękkie wyciągamy je i usuwamy wykałaczki. Do sosu dolewamy śmietanę. Mąkę rozprowadzamy z odrobiną zimnej wody wlewamy do sosu. Wkładamy z powrotem, rolady gotujemy jeszcze ok 5 min. Smacznego!
Komentarze