Rolady wołowe z gruszką i serem camembert

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli mięsa ( na niedzielny obiad ... ) .Zasmakuje również dzieciom .

Składniki:

  • 4 plastry udźca wołowego ( ok. 70 dag )

    4 łyżeczki przyprawy do mięsa

    1 łyżka musztardy

    1 obrana , pozbawiona gniazd nasiennych , pokrojona w słupki gruszka

    120 g pokrojonego w słupki sera camembert

    mąka do opanierowania

    olej do smażenia

Rolady wołowe z gruszką i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić , oprószyć przyprawą .

    Każdy plaster posmarować musztardą .

    Na mięsie ułożyć słupki gruszki i sera camembert , zwinąć w rolady .

    Oprószyć mąką i obsmażyć na oleju .

    Przykryć pokrywką , dusić na bardzo małym ogniu do miękkości wołowiny , podlewając niewielką ilością wody .

Komentarze

Podobne przepisy