Rolady schabowe z wątróbką

5 (1 ocen)

  • 60 min

Zaskakująco smaczne roladki - polecam

  • 60 min

Składniki:

  • Schab, wątróbka drobiowa - wątróbki tyle ile kotletów, cebula, sól, pieprz, majeranek, jajko, bułka tarta, masło
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady schabowe z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbiłam cieńko. Oprószyłam solą i pieprzem, od strony wewnętrznej majerankiem. Na każdy płat mięsa nałożyłam farsz wątróbkowy. Zwinęłam w roladke. Obtoczyłam w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyłam na oleju, na małym gazie, na rumiano. Podałam z ziemniakami z wody, surówka z kiszonej kapusty i ogórkiem kiszonym

    Farsz

    Wątróbki drobiowe, cebula, masło, sól, pieprz

    Wątróbki usmażyłam soute na maśle. Gdy się delikatnie zarumieniły dodałam cebulę pokrojoną w kostke. Dusiłam do miękkości cebuli. Doprawiłam solą i pieprzem. Następnie tak przygotowane wątróbki pokroiłam w kostkę - wymieszałam z cebulą. Gotowy farsz nakładałam na rozbite i doprawione mięso
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować