Rolady schabowe z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety schabowe rozbiłam cieńko. Oprószyłam solą i pieprzem, od strony wewnętrznej majerankiem. Na każdy płat mięsa nałożyłam farsz wątróbkowy. Zwinęłam w roladke. Obtoczyłam w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyłam na oleju, na małym gazie, na rumiano. Podałam z ziemniakami z wody, surówka z kiszonej kapusty i ogórkiem kiszonym
Farsz
Wątróbki drobiowe, cebula, masło, sól, pieprz
Wątróbki usmażyłam soute na maśle. Gdy się delikatnie zarumieniły dodałam cebulę pokrojoną w kostke. Dusiłam do miękkości cebuli. Doprawiłam solą i pieprzem. Następnie tak przygotowane wątróbki pokroiłam w kostkę - wymieszałam z cebulą. Gotowy farsz nakładałam na rozbite i doprawione mięso
Komentarze