Roladki ze szpinakowo-warzywnym naleśnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki: w misce mieszamy wszystkie składniki na naleśniki. Smażymy 3 duże naleśniki.
2.Farsz: warzywa smażymy na niewielkiej ilości oleju ok. 10min,przyprawiamy.
3.Mięso mielonego przekładamy do miski dodajemy resztę składników,przyprawiamy i wyrabiamy dokładnie.
4.Na każdym naleśniki układamy 1/3 części warzyw i zwijamy jak krokieta, tak postępujemy z resztą naleśników. Mięso mielone dzielimy na
3 części, z każdej formuje prostokąt układamy naleśniki i zwijamy roladki.
Roladki panierujemy w bułce tartej i sezamie. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
5.Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni na ok. 25 min.
Podajemy na gorącego z ulubionymi dodatkami.
Komentarze