Roladki ze szpinakiem pieczone

4.47 (161 ocen)

  • 20 min

zdrowie na talerzu

  • 20 min

Składniki:

  • 600 g wieprzowiny (szynka łopatka)
    400 g szpinaku
    100 g białego chudego sera
    100 g żółtego sera
    pół cebuli
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz

    papryka słodka
    szczypta suszonego chili
    2 łyżki oliwy
    odrobina przyprawy cygańskiej lub innej do mięs
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki ze szpinakiem pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki ze szpinakiem pieczone 1. Mięso pokroić w grube plastry ok 2 cm. Rozbić młotkiem jak na schabowe.
    Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę i czosnek. następnie dodać szpinak, jeśli był mrożony to powinien ocieknąć na durszlaku. Szpinak przysmażyć na patelni i odparować. Przestudzić, dodać ser biały i żółty, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Na mięso nakładać spore porcje szpinaku i dokładnie zawijać, spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. skropić oliwą i posypać przyprawami, piec ok 45 min w temp 220 st.


    Podawać z ziemniakami i buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować