Roladki ze szparagami po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi umyłem , odciąłem stwardniałe końce , obrałem , włożyłem do osolonego wrzątku , gotowałem 5 minut , osączyłem.
Sznycle opłukałem , osuszyłem papierowym ręcznikiem , rozbiłem wkładając pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej , na płaty grubości mniej więcej 1 cm. Zamarynowałem solą i pieprzem.
Sznycle cienko posmarowałem musztardą i ułożyłem na nich po kilka szparagów.
Zwinąłem w roladki , związałem sparzonym szczypiorem. Oprószyłem solą , pieprzem i mąką.
Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę , włożyłem roladki i obsmażyłem na rumiano ze wszystkich stron.
Podlałem białym winem i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż mięso było miękkie.
Komentarze