Pyszna, zdrowa przekąska, którą robi się szybciutko. Idealna na lekką kolację lub przystawkę na party.
15 min
Składniki:
5 placków tortilli
10 plastrów szynki konserwowej
10 plastrów sera żółtego
200g serka typu almette o ziołowym smaku
1 mały ogórek zielony
Kilka rzodkiewek
Roladki z tortilli z szynką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą tortillę posmarować cieniutko serkiem, rozłożyć warstwę szynki i sera żółtego. Na wierzch ułożyć pokrojonego w długie paski ogórka oraz skrojoną w krążki rzodkiewkę. Najlepiej zrobić to za pomocą obieraczki. Zwinąć tortillę w rulon, owinąć folią spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do schłodzenia do lodówki. Przed podaniem pokroić w równej szerokości roladki.
Komentarze