Dewolaje śmietanowe

4.49 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cała rodzina zajada się tymi dewolajami, więc często robimy je z mamą na niedzielny obiad. Nieraz podajemy je też jako gorącą przystawkę

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● serek topiony z ziołami
    ● 250 ml śmietany kremówki
    ● łyżka koncentratu pomidorowego
    ● łyżka keczupu
    ● delikat czerwony
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje śmietanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dewolaje śmietanowe 1. Fileta myjemy, osuszamy,
    kroimy w kawałki i lekko rozbijamy.
    Oprószamy przyprawa uniwersalna. Na
    każdym kotlecie kładziemy kawałek
    serka topionego i zwijamy.
    Posypujemy delikatem.
    Smażymy z obu stron na rozgrzanym
    oleju.
  • 2. Śmietanę, keczup i koncentrat
    pomidorowy mieszamy na
    jednolity sos i zalewamy dewolaje.
    Chwilę dusimy.

Porady

Dewolaje podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować