Roladki z pastą jajeczną

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię dekorować potrawy. Największe pole do popisu dają mi przystawki.

Składniki:

  • 35 dag plastrów szynki konserwowej
    8 jajek
    Pomidor
    Mała puszka czerwonej fasoli
    2 łyżki chrzanu
    Łyżeczka musztardy
    Zmiażdżony ząbek czosnku
    Sól
    3 łyżki jogurtu bałkańskiego
    Sałata i natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Roladki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora, sałatę i natkę myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry. Fasolę dokładnie osączamy.
  • 2. Jogurt mieszamy z czosnkiem. Chłodzimy 30 minut.
  • Roladki z pastą jajeczną 3. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z chrzanem i musztardą. Doprawiamy solą. Nakładamy po porcji pasty na plastry szynki i zwijamy w rożki.
  • 4. Rożki układamy na liściach sałaty i plastrach pomidora. Połowę fasoli wsypujemy na środek talerza i polewamy jogurtem. Dekorujemy pozostałą fasolą i natką pietruszki.

    Sos czosnkowy możemy wzbogacić łyżką majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować