Roladki z pastą chrzanową ze szczypiorkiem

5 (180 ocen)

Jajka i chrzan kojarzą mi się zawsze z Wielkanocą. Te roladki będą idealne również na inne okazje niż śniadanie wielkanocne.

Składniki:

  • ok 10 plastrów szynki konserwowej
    3 jajka na twardo
    serek kremowy ze szczypiorkiem
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki chrzanu
    sól, pieprz
    1/2 szkl bulionu
    1 łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Jajko Przystawki

Roladki z pastą chrzanową ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W zimnym bulionie rozprowadzić żelatynę. Odstawić na kilkanaście minut a następnie doprowadzić do wrzenia. Ostudzić.
  • 2. Jajka zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno posiekać (1/2 odłożyć do dekoracji). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Farsz nakładać na szynkę i zwijać roladki. Układać na półmisku. Zalać tężejącą galaretą. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Serek Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować