Roladki z szynki z kaszą jaglaną i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
2.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
3.Szczypiorek, ser feta i paprykę drobno kroimy. Kukurydzę odcedzamy.
4.Kaszę, jajka, ser feta, szczypior, paprykę, kukurydzę i jogurt/majonez mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.1-2 łyżki przygotowanego farszu wykładamy na każdy plasterek szynki i zwijamy w roladki. Układamy w naczyniu.
6.Przygotowujemy galaretę: do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy by nie było grudek. Studzimy i tężejącą galaretką zalewamy roladki. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Komentarze