Roladki z szynki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rolowana szynka z nadzieniem pieczarkowym ,sprawdzi się napewno na przyjęciach domowych jako przekąska

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka plastry: 15 plastrów
    - pieczarki: 400 gramów
    - jajka gotowane na twardo: 3 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - majonez: 4 łyżki
    - Żelatyna: 6 łyżeczek
    - woda przegotowana gorąca: 3 szklanki
    - kostka bulionu drobiowego: 1 sztuka
    - masło: 100 gramów
    - sól,pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z szynki 1. Białą cześc pora kroimy w paski podsmażamy na połowie masła,pieczarki obieramy,myjemy ścieramy na tarce i smażymy na drugiej patelni na reszcie masła
  • farsz pieczarkowy 2. ugotowane jajka kroimy w kostke i mieszamy z usmażonymi pieczarkami i porem,doprawiamy do smaku i mieszamy z majonezem
  • roladki z szynki 3. Na plastry szynki nakładamy farsz zwijamy w roladki i układamy na półmisku
  • 4. we wrzącej wodzie rozpuszczamy kostke,doprawiamy pieprzem,wsypujemy żelatyne mieszamy
  • roladki z szynki 5. Gdy galaretka zacznie zastygać zalewamy nią roladki(,można wczesniej udekorować kukurydzą z puszki,groszkiem)wkładamy do lodówki
  • 6. czas oczekiwania około godz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować