Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem

4.5 (153 ocen)

  • 15 min

Dietetyczne roladki z zielonym farszem

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 piersi z kurczaka
    0,5 sałaty
    pęczek szczypiorku
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Tak przygotowane mięso jest niskokaloryczne, a zarazem bardzo smaczne i zdrowe. W przygotowaniu całkiem proste i efekt końcowy również bardzo ładny.Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż na 2 szerokie filety, lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy przyprawami – solą i pieprzem. Liście sałaty dokładnie myjemy, odciskamy i rwiemy na mniejsze kawałki – układamy obficie na mięsie. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy na sałacie – solimy i pieprzymy. Roladki bardzo ściśle zwijamy. Ucinamy prostokątne kawałki foli spożywczej i zawijamy w nią roladki, a boki zawiązujemy nitką. W garnku nastawiamy wodę, kiedy zacznie wrzeć wrzucamy roladki i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut. Wyjmujemy z wody, rozcinamy folię i podajemy do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować