Roladki z nadzieniem orzechowo-warzywnym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 4 osób

Przepyszne roladki z zaskakującym nadzieniem z orzechów w kompozycji z warzywami.

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 600-650g piersi z indyka
    1 marchewka
    1 cebula
    pół selera
    garść rozdrobnionych orzechów włoskich
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki francuskiej musztardy
    ulubiona przyprawa do indyka (ja użyłam ziół prowansalskich)
    sól
    pieprz
    rozmaryn
    60-100ml śmietanki słodkiej 30%
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z nadzieniem orzechowo-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj oliwę z oliwek z przyprawami i musztardą.
  • 2. Pokrój cebulę w kostce. Marchew i seler utrzyj na tartce o grubych oczkach. Podsmaż lekko na patelni i ostudź. Orzechy włoskie upraż na suchej patelni.
  • image-0f0ksm6 3. Filet z indyka pokrój w plastry i ubij tłuczkiem do uzyskania cienkich plastrów. Mięso dopraw pieprzem i solą. Posmaruj z obu stron olejem i musztardą. Na każdy plaster z indyka wyłóż nadzienie: orzechy i podsmażone warzywa. Zawiń w rulonik.
  • image-06k9tf2 4. Do formy wyścielonej papierem do pieczenia wlej trochę oleju i wyłóż ruloniki. Posyp świeżym rozmarynem. Przykryj folią do pieczenia. Piecz w temp. 180 przez 35-40 minut.
  • image-143iwnn 5. Przygotuj sos: mąkę ziemniaczaną wymieszaj w śmietance, dodaj wywar pozostały w formie z pieczenia roladek. Zagotuj do zgęstnienia sosu. Polej sosem roladki dla lepszego smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować