Roladki z nadzieniem orzechowo-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszaj oliwę z oliwek z przyprawami i musztardą.
2.Pokrój cebulę w kostce. Marchew i seler utrzyj na tartce o grubych oczkach. Podsmaż lekko na patelni i ostudź. Orzechy włoskie upraż na suchej patelni.
3.Filet z indyka pokrój w plastry i ubij tłuczkiem do uzyskania cienkich plastrów. Mięso dopraw pieprzem i solą. Posmaruj z obu stron olejem i musztardą. Na każdy plaster z indyka wyłóż nadzienie: orzechy i podsmażone warzywa. Zawiń w rulonik.
4.Do formy wyścielonej papierem do pieczenia wlej trochę oleju i wyłóż ruloniki. Posyp świeżym rozmarynem. Przykryj folią do pieczenia. Piecz w temp. 180 przez 35-40 minut.
5.Przygotuj sos: mąkę ziemniaczaną wymieszaj w śmietance, dodaj wywar pozostały w formie z pieczenia roladek. Zagotuj do zgęstnienia sosu. Polej sosem roladki dla lepszego smaku.
Komentarze