Roladki z nadzieniem

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem początkującą gosposią, ale mam już pierwsze sukcesy. Roladki serwuję często zamiast sałatki, bo są szybkie do zrobienia.

Składniki:

  • ● 30 dag szynki konserwowej (prostokątnej)
    ● mały słoiczek ostrego chrzanu
    ● 10 jajek
    ● sól do smaku
    ● szczypiorek, gałązki koperku, pomidor i ogórek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Roladki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z nadzieniem 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Mielimy i mieszamy z chrzanem.
    Przyprawiamy solą do
    smaku. Masa ma wyjść bardzo
    ostra. Na następny dzień nieco
    straci ostry smak.
  • 2. Na plastry szynki nakładamy
    masę, zwijamy w roladki.
    Układamy na półmisek. Dekorujemy
    zieleniną, pomidorem,
    ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować