Roladki z łososia i mozzarelli

4.48 (194 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna przekąska szybko znikająca ze stołu.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 kulka mozarelli (100 g)
    - 500 ml mleka
    - 5 plastrów wędzonego łososia
    - rukola lub mix sałat z rukolą
    Sos:
    - sok z 1/2 pomarańczy
    - 1 łyżeczka octu balsamicznego
    - 1 łyżeczka musztardy
    - 1 łyżeczka miodu
    - 2 łyżki oliwy, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z łososia i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Mleko podgrzać i włożyć kulkę mozzarelli na 10 minut. Po tym czasie wyjąć ser, odcisnąć i rozwałkować na 1/2 cm placek.
    - Na serze rozłożyć plastry łososia i zwinąc w roladkę. Owinąć całość w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki..
    - Na półmisku rozłożyć sałatę, na wierzchu położyć roladki pokrojone w 1/2 cm plastry.
    - Polać całość dokładnie wymieszanymi składnikami sosu.

Porady

Można przygotować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować