roladki z indyka z serem i pieczarkami

4.5 (177 ocen)

Indyk otulony chrupiącym boczkiem i nadziany serem Old Amsterdam oraz pieczarkami.

Składniki:

  • 2 plastry z piersi indyka
    3 - 4 pieczarki
    sól
    pieprz
    łyżeczka masła
    2 kawałki sera Old Amsterdam, można użyć innego twardego sera
    cebula dymka ze szczypiorkiem
    4 plasterki wędzonego surowego boczku

    łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Dusimy na maśle. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Uduszone pieczarki wykładamy na plastry rozbitego mięsa. Kładziemy również kawałek sera. Posypujemy cebulką. Zwijamy roladki. Każdą roladkę owijamy w 2 plasterki boczku.
  • 4. Roladki obsmażamy ze wszystkich stron na oleju. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy je pod przykryciem około 15 minut. w razie potrzeby możemy podlać je odrobiną wody by się nie przypaliły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować