Indyk otulony chrupiącym boczkiem i nadziany serem Old Amsterdam oraz pieczarkami.
Składniki:
2 plastry z piersi indyka
3 - 4 pieczarki
sól
pieprz
łyżeczka masła
2 kawałki sera Old Amsterdam, można użyć innego twardego sera
cebula dymka ze szczypiorkiem
4 plasterki wędzonego surowego boczku
Roladki z indyka z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbijamy tłuczkiem.
2.Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Dusimy na maśle. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3.Uduszone pieczarki wykładamy na plastry rozbitego mięsa. Kładziemy również kawałek sera. Posypujemy cebulką. Zwijamy roladki. Każdą roladkę owijamy w 2 plasterki boczku.
4.Roladki obsmażamy ze wszystkich stron na oleju. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy je pod przykryciem około 15 minut. w razie potrzeby możemy podlać je odrobiną wody by się nie przypaliły.
Komentarze