Roladki z dodatkiem karelosse są bardzo soczyste i aromatyczne, świetnie smakują z dodatkiem suszonych pomidorów. Nowe warzywo karelosse ma bardzo duże zastosowanie w kuchni, możemy je dodać praktycznie do każdego dania.
Składniki:
4 sznycle z indyka
8 sztuk karelosse
8 suszonych pomidorów w oleju
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Wykałaczki
Roladki z indyka z karelosse - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sznycle z indyka rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawa do indyka. Na brzegu każdego kawałka mięsa układamy po dwie sztuki karelosse oraz 2 sztuki suszonych pomidorów. Roladki zwijamy dość ścisło składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Komentarze