Roladki z indyka z karelosse

0 (0 ocen)

Roladki z dodatkiem karelosse są bardzo soczyste i aromatyczne, świetnie smakują z dodatkiem suszonych pomidorów. Nowe warzywo karelosse ma bardzo duże zastosowanie w kuchni, możemy je dodać praktycznie do każdego dania.

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
    8 sztuk karelosse
    8 suszonych pomidorów w oleju
    Przyprawa do indyka
    Sól, pieprz
    1 jajko
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
    Wykałaczki

Roladki z indyka z karelosse - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle z indyka rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawa do indyka. Na brzegu każdego kawałka mięsa układamy po dwie sztuki karelosse oraz 2 sztuki suszonych pomidorów. Roladki zwijamy dość ścisło składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy