Roladki z indyka faszerowane fasolą wielokwiatową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na zewnątrz zima, ale w kuchni wiosna. Roladki z indyka faszerowane strączkami fasoli to idealny pomysł na smaczny i sycący obiad w wersji light.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 fileta z indyka
    250 gr strączków zielonej fasoli wielokwiatowej
    4 małe ziemniaki
    2 marchewki
    2 średnie pomidory koktajlowe
    1 główka sałaty cezar
    2/3 łyżki masła
    2 łyżki mieszanki oleju z oliwą z oliwek
    2 łyżki ciemnego sosu balsamico
    biały pieprz, sól, słodka papryka, vegeta (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka faszerowane fasolą wielokwiatową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyść i umyj, a następnie pokrój na kawałeczki o długości 3 cm.
    Wrzuć do wrzącej wody i gotuj trzy minuty, tak aby fasola nabrała wyraziście zielonego koloru.
    Filet podziel na trzy kawałki i z pomocą folii spożywczej dokładnie ubij.
    Mięso posól i popierz. Kawałki fasoli ułóż na mięsie, dodaj odrobinę masła i złóż roladki.
    Możesz je obwiązać nicią lub przebić wykałaczką.
    Roladki posyp słodką papryką i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
    Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni C.
    Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem 30 minut.
    W czasie gdy mięso będzie się piec ugotuj ziemniaki i marchewkę.
    Do gotującej się marchewki opcjonalnie możesz dodać łyżkę vegety.
    Ugotowane ziemniaki ugnieć z 1 łyżeczką masła na puree.
    Marchewkę zmiel blenderem z odrobiną masła.

Porady

Obiad podaj z listkami sałaty cezar pokropionej octem balsamico obok pomidorka koktajlowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować