Roladki z indyka na kanapkę

4.5 (148 ocen)

  • 60 min

Gotowane roladki z mięsa mielonego indyczego - wspaniały dodatek na kanapki! Zapomnij o wędlinach ze sklepu! Niewielkim kosztem zrobisz smaczne i zdrowe mięsko na kanapki, które możesz za każdym razem urozmaicać dodając do nadzienia coś innego.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    5 suszonych pomidorów w oleju
    5 suszonych moreli
    sól
    pieprz
    1 jajo
    łyżka koperku
    łyżeczka papryki słodkiej w proszku
    łyżka oleju
    DODATKOWO :
    folia spożywcza - może być cienka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z indyka na kanapkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone z indyka przyprawiamy solą, pieprzem, koprem i papryką. Wbijamy jajko. Dobrze wyrabiamy i odstawiamy do lodówki tak na 30 minut, niech smaki się przejdą.
  • 2. Przygotowujemy dwa kawałki folii spożywczej - mniej więcej 30 na 20 cm (A4). Smarujemy lekko olejem.
  • 3. Mięso wyjmujemy z lodówki , dzielimy na 2 równe części. Rozkładamy na folii, patrząc aby po bokach i z góry zostało miejsce - folię zwiniemy z mięsem jak kiełbaskę .
    Na jedną porcję mięsa przy dłuższym boku ukladamy obok siebie suszone morele, na drugiej suszone pomidory z zalewy. Chwytamy po bokach folię i pomagając sobie ją zwijamy w roladki mięso. Staramy się dosyć ciasno owinąć folią powstałe kiełbaski, końce folii związujemy.
  • 4. Gotowe roladki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 30 minut.

Porady

Najlepsze na zimno na kanapkę . Możemy dowolnie zmieniać nadzienie - np włożyć oliwki, szpinak, lub ser.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować