Roladki z indyka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne roladki na obiad.

  • 40 min

Składniki:


  • filet z indyka 5 cienkich plastrów
    musztarda delikatesowa 1 łyżka
    ogórki konserwowe 2
    szynka konserwowa 10 dag
    papryka czerwona 1/2
    rosół 2 szklanki
    sól
    Pieprz czarny
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    przyprawa do indyka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Filety z indyka kroimy na cieniutkie plastry . Mięsko opłukujemy w wodzie i rozbijamy na cieniutkie plastry . Następnie oprószamy z każdej strony przyprawami .
  • krok 2 2. Ogórki szynkę paprykę kroimy w małą kostkę i mieszamy z musztarda . Farsy wstawiamy do lodówki na 20 minut.
  • krok 3 3. Na rozbite filety nakładamy farsz i dokładnie go rozsmarowujemy . Na koniec pieprzem jeszcze raz przyprawiamy .
  • krok 4 4. Gotowe roladki zwijamy i spinamy. dwoma wykałaczkami .
  • krok 5 5. Na rozgrzaną platanie dajemy 2 szklanki rosołu stopniowo wlewając dać roladki i dusić około 15-20 minut do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować