Roladki z kurczaka ze szpinakiem i szynka parmeńską

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Wiele osób uważa że szpinak jest okropny, a ja uwielbiam podany w taki oto właśnie sposób.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    kilka kulek mrożonego szpinaku
    szynka parmeńska w plastrach
    masło
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i szynka parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie roladek ze szpinakiem i szynką parmeńską 1. 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkim, solimy, pieprzymy.
    2. W garnku rozpuszczamy odrobine masła (mała łyżeczka), dodajemy mrożone kulki szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy do uzyskania jednolitej masy.
    3. Na rozbite filety kładziemy farsz ze szpinaku, zwijamy. Dodatkowo każdą roladkę zawijamy w szynkę parmeńską.
    4. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielka ilością oleju i wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok. 30-40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować