wystarczy kilka produktów i mamy wyśmienity i zdrowy niedzielny obiad:)))
15 min
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
60 dkg fileta z kurczaka (podwójny)
6 różyczek brokuła
1 mała kalarepka
50 g sera żółtego
przyprawa do kurczaka
przyprawa do dań Kucharek
oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia
wykałaczki
Roladki z kurczaka z kalarepką, brokułami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Kalarepkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy i mieszamy z kalarepką.
2.Ugotowany i osączony na sicie brokuł rozgniatamy widelcem. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (tak by mieć 4 płaty mięsa).
3.Każdy rozbijamy delikatnie tłuczkiem, posypujemy przyprawami, na każdym rozkładamy część brokuła i kalarepki z serem, zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami.
4.Gotowe przekładamy do wysmarowanego oliwą z oliwek naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do kurczaka i pieczemy pod przykryciem 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut.
Komentarze