Roladki z kurczaka z kalarepką, brokułami i serem żółtym

4.5 (194 ocen)

  • 15 min

wystarczy kilka produktów i mamy wyśmienity i zdrowy niedzielny obiad:)))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    60 dkg fileta z kurczaka (podwójny)
    6 różyczek brokuła
    1 mała kalarepka
    50 g sera żółtego
    przyprawa do kurczaka
    przyprawa do dań Kucharek
    oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka z kalarepką, brokułami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Kalarepkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy i mieszamy z kalarepką.
  • 2. Ugotowany i osączony na sicie brokuł rozgniatamy widelcem. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (tak by mieć 4 płaty mięsa).
  • 3. Każdy rozbijamy delikatnie tłuczkiem, posypujemy przyprawami, na każdym rozkładamy część brokuła i kalarepki z serem, zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami.
  • 4. Gotowe przekładamy do wysmarowanego oliwą z oliwek naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do kurczaka i pieczemy pod przykryciem 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować